Carnitine en je medicijnen

Je lichaam maakt het aminozuur L-Carnitine zelf aan in de lever en de nieren en gebruikt het stofje om vetzuren om te zetten naar energie. Normaal kan je lichaam alle carnitine die het nodig heeft aanmaken. Echter, sommige hart- en vaatziekten hebben een tekort aan carnitine waardoor het voor het lichaam moeilijker wordt het stofje heen te sturen waar het werkzaam hoort te zijn.

Carnitine en aandoeningen

L-carnitine werkt als een antioxidant in het lichaam, dat is een stofje dat gevaarlijke deeltjes in je lichaam verwijderd. Deze deeltjes of vrije radicalen worden veroorzaakt door aanraking met vervuilde lucht en giftige stoffen of simpelweg door het ouder worden. Zij kunnen schade aanrichting aan de cellen in je lichaam. Carnitine wordt gebruikt voor een aantal hart- en vaatziekten, nierziektes, Alzheimer en voor erectieproblemen.

Carnitine en je medicatie

Hoewel L-Carnitine vrijwel geen bijwerkingen heeft, kan het je bloeddruk verlagen. Voor mensen met een hoge bloeddruk heel handig, maar als je ook een medicijn neemt tegen hypertensie kan je bloeddruk te veel omlaag brengen. Overleg daarom altijd met je dokter of andere specialist die je kan vertellen of het veilig is om dit product te nemen. Zeker als je al pillen slikt tegen een hoge bloeddruk.

, , , , , ,