Acetyl-l-Carnitine combineren met Alpha Lipoic Acid

Acetyl-L-Carnitine wordt veelal in combinatie gebruikt met Alpha Lipoic Acid. Lees hieronder wat deze product apart en in combinatie met elkaar voor je kunnen betekenen.

Wat is Carnitine?

Carnitine, een voedingsstof die vetzuren omzet naar energie wordt gemaakt door de lever en de nieren. Carnitine is opgeslagen in spieren, het hart, het brein en in sperma. Veelal maakt ons lichaam voldoende carnitine aan om het lichaam goed te laten werken, maar heel soms hebben mensen onvoldoende carnitine door gezondheidsproblemen of door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Wat is Alpha Lipoic Acid?

Alpha Lipoic Acid helpt glucose om te zetten naar energie. Dit is een antioxidant die wordt gevonden in elke cel in het lichaam.

Gebruiken en combineren

Een combinatie van beide stofjes zou neuro pathische pijn tegengaan. Dit is een pijn die voorkomt bij diabetes patiënten die als gevolg van hun aandoening pijn ervaren in hun ledematen op de plekken waar zenuwen zijn beschadigd. Zowel alpha lipoic acid als carnitine kan hierbij helpen de pijn te verminderen. Hiernaast kan een combinatie van de twee stofjes ook zorgen voor een beter geheugen en verminderd beschadiging als gevolg van ouderdom aan weefsels in het hart, de spieren en het brein.

, , , , ,