Acetyl-L-Carnitine voor een betere stofwisseling

Een belangrijke functie van acetyl-l-carnitine in het lichaam is het vrijmaken van energie in de mitochondrien. Het is daarom niet vreemd dat acetyl-l-carnitine vaak onder de natuurlijke afslankproducten terug te vinden is bij een reformwinkel. Zelf deel ik het product dan in onder ondersteunende afslankproducten. Dit omdat het niet een actieve werking heeft als je er niet veel bij sport. Het verhoogt wel je stofwisseling maar dit is veel beter merkbaar als je erbij sport en dan het liefst een cardiosport (hardlopen, wielrennen, fietsen, crosstrainen…).

Acetyl-L-Carnitine is een van nature in de voeding voorkomende stof met veelzijdige eigenschappen die ook door het lichaam zelf in enige mate kan worden aangemaakt. Relatief hoge concentraties komen voor in sommige delen van het lichaam, maar met het ouder worden gaan de hoeveelheden in het algemeen aanzienlijk achteruit.

Extra inname van acetyl-l-carnitine zorgt ervoor dat je lichaam een betere stofwisseling krijgt doordat het de vorming van energie uit vetzuren stimuleert. Dit kan omdat acetyl-l-carnitine ervoor zorgt dat de meest voorkomende vetzuren met een ketenlengte van meer dan 10 koolstofatomen niet zonder hulp de celwand van de mitochondria kunnen passeren. De mitochondria worden wel de energiefabriek in de cel genoemd.

Als een product met acetyl-l-carnitine wordt gebruikt als afslankproduct, wordt het vaak aangeboden met andere ondersteunde afslankproducten zoals bijvoorbeeld CLA. Dit geconjugeerde linolzuur heeft eenzelfde werking wat betreft de ververbranding van aanwezige vetzuren, maar werkt synergetisch (versterkend) omdat ze net een andere aanpak hebben. Iemand die zich droog wilt trainen (vetpercentage verlagen) doet er goed aan deze producten te gebruiken om een sneller resultaat te krijgen.

 

 

, , ,