Acetyl-L-Carnitine voor het brein

Het brein is krachtig, maar ook complex waardoor het soms moeilijk is om na schade aan het brein volledig te herstellen. Volgens onderzoek zou Acetyl-L-Carnitine bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de breinfunctie van mensen met Alzheimer of mensen die schade ondervinden aan het brein na een beroerte. Dit zou komen, omdat de stof in staat is om de achteruitgang van het brein te vertragen.

Wat kan Acetyl-L-carnitine nou eigenlijk voor het brein betekenen? Acetyl-l-Carnitine is in staat om de bloed barrière in het brein te doorkruisen. Hierdoor kan in het brein acetylcholine worden aangemaakt. De acetylcholine helpt vervolgens de mytochondrieën en neuronen die werkzaam zijn in het brein vrij te maken van giftige stoffen. De neuronen en mytochondrieën functioneren goed en zullen minder snel beschadigen.

Dit proces in het lichaam heeft tot gevolg dat het geheugen en het denkvermogen wordt verbeterd. Dit is voor mensen die aan het herstellen zijn van een beroerte gunstig om verdere schade te voorkomen. Voor mensen met dementie zullen de symptomen worden vertraagd. Iemand met een slecht concentratievermogen kan door Acetyl-L-Carnitine een groter denkvermogen en een betere concentratie kunnen verwerven.

, ,