Acetyl-l-Carnitine vormt een goede brandstof voor het brein

Onderzoek heeft aangetoond dat Acetyl-L-Carnitine kan functioneren als een brandstof voor het brein. Acetyl-L-Carnitine zou een energie-opwekkende en verjongende effecten hebben op het brein door het vernieuwen van breincellen. Breincellen die zijn afgebroken door slechte voeding, stress en trauma’s worden bij gebruik van 1 tot 3 gram Acetyl-L-Carnitine op een dag hernieuwd.

Dit zou leiden tot een betere concentratie, een vloeiendere spraakvaardigheid, betere leervaardigheden en een beter reactievermogen. Het kan zelfs uw humeur op een positieve manier beïnvloeden. Veel mensen uit het onderzoek ervaren inderdaad dat ze minder warrig zijn, een groter concentratievermogen hebben en alerter zijn. Eenzelfde onderzoek heeft aangetoond dat langdurig gebruik van Acetyl-L-Carnitine de beste effecten opleveren bij ziekten zoals Alzheimer waarbij de achteruitgang van het brein wordt vertraagd.

Een ander voordeel van Acetyl-L-Carnitine is dat het natuurlijk in het lichaam voorkomt waardoor bijwerkingen van de supplementen bijna niet voorkomen. Wel moet men erop letten dat de supplementen uw energie geven. Neem de supplementen dus bijvoorbeeld niet vlak voor u gaat slapen, want dit kan problemen bij het slapen opleveren.

De onderzoekers waarschuwen wel dat er bij gebruik van Acetyl-L-Carnitine rekening mee gehouden moet worden dat de supplementen uit pure L-Carnitine moeten bestaan. Als er sporen van D-carnitine in voor komen, zal de opname van de carnitine door het lichaam worden verslechterd. Veel supplementen voldoen niet aan de voorwaarden van pure L-carnitine en bevatten inderdaad sporen van D-carnitine. Vraag hier dus naar bij het aanschaffen van de supplementen.

, , ,