Afvallen met superfoods

Het begrip superfood lijkt een hype te zijn nu producten met deze benaming steeds vaker voorkomen in verschillende soorten winkels. Deze producten staan erom bekend heel goed te zijn voor de gezondheid en bovendien 100% natuurlijk. Vele voordelen zijn door middel van onderzoek toegewezen aan deze voedingsmiddelen. Nu zouden ze ook bekend staan een bijdrage te leveren aan de vetverbranding in het lichaam. De volgende producten zijn volgens onderzoek ‘superfood’ als het aankomt op het verliezen van gewicht.

Havermout

Havermout bevatten een grote hoeveelheden aan ijzer. Een beetje havermout op een dag kan er dus voor zorgen dat het hongergevoel voor lange tijd wegblijft. De koolhydraten in havermout zorgen er bovendien voor dat uw spijsvertering goed op gang komt waardoor de vetverbranding wordt gestimuleerd.

Avocado

Avocado is een vet product dat veel mensen afschrikt. Vergeet echter niet dat het hier om gezonde vetten gaat. De vetten in dit product zorgen net als havermout voor een vol gevoel. Buiten dit voordeel zit de avocado ook nog vol eiwitten en ijzers.

Zalm

Als u gek wordt van het eten van kip en kalkoen als magere vleessoorten, kunt u ook op een andere manier aan uw eiwitten komen. Zalm vormt een goede vervanger voor deze vleessoorten en bevat bovendien een goede hoeveelheid omega-3.

Blauwe bessen

Blauwe bessen staan bij veel mensen bekend als een product die veroudering tegengaan. Deze kleine, maar krachtige besjes hebben echter nog een voordeel. Zij bevatten maar weinig calorieën, maar geven u toch een vol gevoel door de hoeveelheid ijzer die erin zit.

Bruine rijst

De bruine variant van rijst vult erg, maar is laag in caloriëen. De koolhydraten in de rijst zorgen ervoor dat je spijsvertering wordt gestimuleerd en vet effectief wordt verbrand.
Grapefruit
Dit fruit zou zelf effectief werken als u besluit voor de rest helemaal niks aan te passen aan uw dieet. Het fruit verlaagt namelijk insuline. Dit is een hormoon die de opslag van vet bevorderd. Hiernaast bestaat het voor een groot deel uit water en krijgt u er dus een vol gevoel.

Groene thee

Groene thee kan u op meerdere manieren van dienst zijn bij het verbranden van vetten. Enerzijds hydrateert het als water dat ervoor zorgt dat het hongergevoel wegblijft. Hiernaast zitten er ook nog antioxidanten in die het verbranden van vet en calorieën stimuleren.

, , , ,