Een verbeterde spermakwaliteit door carnitine

Koppels die ervan dromen om zwanger te worden, kunnen soms problemen ondervinden. Hoewel het probleem in veel gevallen kan zijn ontstaan bij de vrouw, moet men niet vergeten dat ook de man soms de oorzaak van het uitblijven van de zwangerschap kan zijn. In een derde van de gevallen ligt dit probleem bij de man. Een slechte kwaliteit van het sperma kan te maken hebben met een aantal verschillende dingen. Zo kan er bij een zaadlozing te weinig sperma aanwezig zijn en zijn sommige spermacellen niet goed gevormd. Als laatste kan de slechte kwaliteit liggen aan de mate van beweeglijkheid van de spermacellen. Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat bij dit probleem carnitine wellicht een oplossing zou kunnen bieden.

Bij dit onderzoek is de groep mannen opgesplitst in twee groepen. Groep A kreeg dagelijks 2 gram carnitine toegediend samen met wat vitamine E. Groep B kreeg alleen vitamine E toegediend. Gedurende 3 maanden hebben de mannen deze hoeveelheid dagelijks tot zich genomen. Aan het eind van de studie is aangetoond dat Groep A een toename van 29-40% in beweeglijkheid kreeg van de spermacellen. De groep die alleen vitamine E tot zich had genomen, zag geen verschil in resultaten na de looptijd van 3 maanden.

Overigens zijn de schijnen de stoffen vitamine C en zink ook te zijn getest. Ook deze stoffen lieten positieve resultaten zien na het onderzoek.

, ,