Voordelen carnitine voor diabetici

L-Carnitine is de actieve vorm van het aminozuur carnitine. Carnitine wordt in je lichaam gefabriceerd uit de twee aminozuren methionine en lysine. Ook komt het voor in product zoals zuivel, vlees en in avocado en watermeloen. Suppletie met l-Carnitine onder toezien van een specialist zou volgens sommigen voordelen opleveren voor mensen met diabetes hoewel er meer onderzoek nodig is om dit te bevestigen.

Voordelen van carnitine voor diabetici

Suppletie met carnitine verbetert het gebruik van vet als een bron van energie door het lichaam en verlaagt dus cholesterol gehalte in het lichaam. Dit verlaagt op zijn beurt weer de kans op gezondheidsproblemen bij diabetici. Carnitine speelt hiernaast ook een beschermende rol voor de spieren van het hart en de functie hiervan. Ook hiervan kunnen diabetici profiteren gezien diabetes de kans op hart- en vaatziektes vergroot.

Veiligheid

L-Carnitine is relatief veilig en de bijwerkingen zijn vaak niet ernstig (hoofdpijn, diarree, pijn in de buik). Toch is het belangrijk dat je voor gebruik met je dokter in overleg gaat. Hij kan het beste aanraden wat de gebruikelijke dosis per dag is en of het supplement geschikt is voor jou om te gebruiken.

, , , , , ,